Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

De ergotherapeut kan samen met jouw beoordelen of je hulpmiddelen of voorzieningen nodig hebt om het dagelijkse leven makkelijker te maken. Zij kan samen met jouw bekijken wat het best bij jouw situatie past. Veel voorzieningen zijn bij onze praktijk, een thuiszorgwinkel of via internet te koop. Het is daardoor soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Onze ergotherapeut weet welke voorzieningen goed zijn voor jou en welke voorzieningen en hulpmiddelen vergoed kunnen worden en welke voorzieningen voor eigen kosten komen. Binnen de praktijk zijn allerlei middelen aanwezig die jij kunt proberen voor ze worden aangeschaft.

Zorgverzekering

Als blijkt dat je een hulpmiddel of voorziening nodig hebt die door de zorgverzekering vergoed wordt is er een machtiging/ verwijsbrief van de (huis)arts nodig. Vaak is er ook een rapport met programma van eisen van de ergotherapeut nodig. En als laatste heeft de verzekeraar soms een offerte nodig van de voorziening.

Gemeente, Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Indien jij zelf bij de gemeente een voorziening wenst aan te vragen, kun je zelf contact opnemen met de WMO. Een andere mogelijkheid is met onze ergotherapeut in gesprek gaan voor advies. Wat zou jou meer zelfstandig maken, waar heb jij behoefte aan? Onze ergotherapeut kan jou adviseren of een aanvraag bij de gemeente voor jezelf meerwaarde heeft. Als er een aanvraag wordt ingediend kan de ergotherapeut aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek met het wijkteam, waarbij ze kan ondersteunen in jouw verhaal en eventueel toelichting kan geven aan de wmo-consulent. Ook als er een voorziening zoals een rolstoel of een woningaanpassing nodig zijn kan de ergotherapeut begeleiden zodat de juiste voorziening of aanpassing er komt.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?