Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Pijn kan het gevolg zijn van verkeerd bewegen, of door pijn gaan we verkeerd bewegen. Dit kan komen door een trauma, gewoonte houding of een overbelasting. In ons lichaam bewegen we volgens verschillende beweegpatronen. Door bovenstaande redenen kan het zijn dat deze beweegpatronen zich gaan aanpassen. Deze aanpassing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat spieren een andere functie gaan vervullen. Zo hebben we bijvoorbeeld ‘houdings handhavende spieren’ en ‘beweegspieren’.

Houdings handhavende spieren, zijn de spieren die ervoor zorgen dat we lang kunnen blijven staan, lang kunnen zitten, rechtop blijven. Dit zijn spieren die een gewricht meestal niet laten bewegen, maar korte afstanden afleggen. Bijvoorbeeld van wervel naar wervel. Beweegspieren zijn spieren die onze gewrichten laten bewegen, denk aan het strekken en buigen van een knie.

Dit is te vergelijken met een sprinter die een marathon gaat rennen en vice versa. Oftewel een onhaalbaar doel. Het diagnosticeren of deze aanpassing gerelateerd kan worden aan jouw klachten en vervolgens een behandelplan opstellen behoort tot de aanpak binnen kinetic control. De bewegingspatronen analyseren en dit corrigeren door middel van specifieke oefeningen, kan de pijn snel laten afnemen en de mobiliteit verbeteren. Vanuit het Kinetic Control principe is het zeer belangrijk te zoeken naar de oorzaak van een klacht en niet alleen de symptomen te behandelen.

Is Kinetic Control iets voor mij?

Kinetic control kan bij verschillende gewrichten worden toegepast. Chronische lage rugklachten en whiplash klachten zijn twee specifieke klachten waarbij ze bijna altijd van toepassing zijn. Daarnaast zijn er nog meerdere andere klachten waarbij kinetic control mooie resultaten kan geven. Herken jij één van onderstaande vraagstellingen, dan kan kinetic control mogelijk iets voor jou betekenen.

  • ik heb terugkerende klachten
  • mijn herstel gaat moeizaam (na operatie of trauma)
  • ik kan activiteiten niet lang uitvoeren
  • ik kan mezelf niet lang rechtop houden (vaak bij nek- en rugklachten)
  • behandelingen hebben een kort durend effect tot nu toe
  • ik ben onder de 18 en heb terugkerende (rug) klachten

Het is moeilijk om de juiste indicatie in woorden te beschrijven. Mogelijk zou het Kinetic Control principe iets voor jou kunnen zijn, maar herken jij jezelf niet direct in bovenstaande zinnen. Kom een keertje bij ons langs om samen in gesprek te gaan of wij iets voor jou kunnen betekenen.

Onze Kinetic Control specialisten