Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Is een zwangerschap voor jou niet vanzelfsprekend? En zijn er geen aanwijsbare medische redenen voor? Of zit je juist midden in een IUI/ICSI/IVF-traject? Mogelijk kan Osteopathie je verder helpen.

Zwanger worden is een natuurlijk, maar ingewikkeld proces. Er komt heel wat bij
kijken. Het uitblijven van een zwangerschap kan een duidelijke medische oorzaak hebben, zoals verklevingen aan de eierstokken, verklevingen in de baarmoeder, dysbalans van hormonen. Om die reden is het goed om eerst in het reguliere circuit uit te laten zoeken (zaad- en bloedonderzoek, echo) of er een duidelijk aantoonbaar vruchtbaarheidsprobleem is bij man of vrouw. In zo’n geval heeft behandeling door alleen een osteopaat geen zin. Wel kan de osteopaat de slagingskans van bijvoorbeeld een IVF-poging of hormoonbehandeling vergroten. Ook op het moment dat er juist geen medische oorzaak gevonden wordt kan osteopathie helpen je kansen te vergroten.

Beweeglijkheid

Bij je vruchtbaarheid spelen hormonen, doorbloeding en bewegelijkheid van baarmoeder en eierstokken een belangrijke rol. Wanneer deze bewegelijkheid verminderd is door bijvoorbeeld een buik-, bekkenoperatie, ontstekingen of trauma’s, kan dat de bevruchting belemmeren. Ook andere bewegingsbeperkingen kunnen de doorbloeding en bezenuwing in de weg staan. Als osteopaat ga ik opzoek naar deze bewegingsbeperkingen om op die manier voor optimale omstandigheden te zorgen. Tevens zal ik natuurlijk ook altijd adviezen geven op het gebied van voeding, leefstijl e.d.