Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Wat kun je verwachten?

1. Intake

Anamnese (vraaggesprek)

Ons eerste contact begint met een uitvoerig vraaggesprek waarbij ik je letterlijk het hemd van je lijf vraag. In dit gesprek wil ik inzichtelijk krijgen wat je klacht is, maar ga ik vooral ook doorvragen naar eerdere (medische) gebeurtenissen, andere klachten, leefgewoonten, medicatie, doorgemaakte trauma’s, operaties, orgaanproblemen en nog veel meer. Ik neem hiervoor uitgebreid de tijd, deze informatie is essentieel om inzicht te krijgen in de ontstaanswijze van je klacht en om een mogelijk verband met andere klachten te leggen.

Aangezien je geen verwijzing van de huisarts nodig hebt om bij mij in behandeling te komen is het ook mijn taak om te screenen of je bij mij op de juiste plek pent.

Onderzoek:

Na de anamnese volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Gewenst is dat je je uitkleed tot op het ondergoed, zodat ik je hele lichaam goed kan observeren en onderzoeken. Ik zal daarbij de beweeglijkheid van zowel de spieren, gewrichten alsook schedel en organen beoordelen.

Vervolgens zal ik een behandelplan opstellen.

Onze eerste afspraak zal ongeveer 45  minuten in beslag nemen.

2. Vervolgconsult/behandeling:

Tijdens de behandeling werk ik alleen met mijn handen. Hierbij richt ik me op de lichamelijke beperkingen om te komen tot een optimaal functioneren van je lichaam. Op het moment dat de beweeglijkheid verbetert, zal ook de doorbloeding verbeteren en zal je lichaam in staat zijn zichzelf te herstellen. Daarom zal er tussen de behandelingen best wat tijd zitten.

Mijn behandeling is altijd afgestemd op jouw als individu, de techniekkeuze waarborgt een veilige en doeltreffende behandeling.

Vrijwel altijd zal ook een advies volgen waar je zelf mee aan de slag zult moeten.

Mijn doel is om samen met jou, zo effectief en doeltreffend mogelijk van de klacht af te komen of eventueel preventief te werken aan een ‘klachtenvrij’ leven.

“Find it, fix it, leave it”  A. STILL (GRONDLEGGER OSTEOPATHIE)

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?