Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Datgene wat een systeem nodig heeft om warmte, licht of beweging te produceren’. Ook voor ons als mens is energie een voorwaarde om onszelf letterlijk en figuurlijk te verwarmen en in gang te zetten.

Energie (in) balans

Als mens hebben wij iedere dag ook maar een bepaalde hoeveelheid energie. Als deze hoeveelheid onvoldoende is, kunnen we niet optimaal functioneren. De juiste balans tussen inspanning en ontspanning, opladen en ontladen, is van essentieel belang om te kunnen functioneren.
Echter kan deze balans verstoord worden door interne en/of externe factoren. Vaak willen we hier maar niet aan toegeven en blijven we doorgaan. Wij willen alles zelf proberen te regelen, we blijven piekeren en ontkennen met vaak slechte nachtrust als gevolg. Door het slechte slapen worden we moe en prikkelbaar, en voelt je ‘gewoon niet goed’. Een negatieve spiraal zorgt ervoor dat ‘we het zelf even niet meer weten’. In zo’n situatie biedt de burnout & stress coaching van Kr8 uitkomst.

Stress

Bij stress maakt het lichaam zich klaar voor actie, kortdurende stress is normaal, bv bij het halen van een deadline. Stress is geen probleem zolang de eisen die aan je gesteld worden of die je aan jezelf stelt niet hoger zijn dan wat je aankunt. Stress is gezond zolang we nog kunnen herstellen.

Wie kan iets voor mij betekenen?

Binnen de gezondheidszorg bestaan verschillende mogelijkheden om je te helpen bij stressklachten. Om de juiste aanpak te kiezen, geloven wij in de juiste persoon om je te helpen. Dit kan voor iedereen iemand anders zijn. Niet alleen kennis speelt een rol bij de juiste begeleiding, maar vooral ook de juiste klik. Vanuit deze gedachte zijn er verschillende collega’s met verschillende achtergronden die mogelijk iets voor je kunnen betekenen. Geen idee waar te beginnen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Waar je ook begint, het juiste pad kiezen wij graag samen met jou. Je komt altijd bij de juiste persoon terecht. Vaak zegt je gevoel ook al waar te beginnen door het lezen van de teksten en het zien van de collega’s die je kunnen helpen. Vertrouw hier ook op.

Psychosomatische therapie

Vanuit het bio-psychosociale model ga ik als psychosomatisch fysiotherapeut samen met jou bekijken van waaruit de klachten voort kunnen komen. We gaan samen aan de slag met inzicht in de klacht, lichaamsbewustwording, ademhalings -en of ontspanningsoefeningen. Is de belasting (de dingen die we doen) te hoog of de belastbaarheid ( hetgeen wat we op dat moment aan kunnen) te laag, waar zit de dysbalans? Samen gaan we bekijken hoe we jou beter in je kracht kunnen laten staan.

Overgangsconsulente en orthomoleculaire geneeskunde

Stress geeft veelal een toename van diverse klachten. Veel vrouwen in de premenopauzale fase kampen met stress. Een verpleegkundig overgangsconsulent en orthomoleculair therapeut kan dan handvatten bieden om hier beter mee om te leren gaan.
Veel vrouwen van 40+ kampen met burnout gevoelens.
Het lukt niet meer om alle ballen in de lucht te houden. Dit kan ervoor zorgen dat er bij een nieuwe stress reactie, (soms is een kleine aanleiding ineens de bekende drup) er uitval plaats vindt.
Slapen lukt niet meer, men kan de dag niet overzien. Alles voelt te veel. Het gevoel van overloop van gedachtes en piekeren.
Deze fase in het leven, kost vaak ook veel van een vrouw, kinderen gaan puberen, ouders hebben meer zorg nodig of komen te overlijden, werk gerelateerde problemen, daarbij een zoek tocht naar jezelf, wat wil ik, blijf ik dit werk doen tot mijn pensioen, mijn relatie, wil ik eigenlijk wel oud met hem worden?
Al deze vraagstukken gaan gepaard met veranderingen in je hormoonhuishouding. Je bent immers premenopauzaal. Je vrouwelijke hormonen raken uit balans, deze gaan geleidelijk minder worden. Logisch dat je je niet goed voelt!

In deze levensfase is het juist belangrijk goed voor jezelf te zorgen! Madeleine bied je hier handvatten voor.

Stress-coaching

Belangrijk is om te ontdekken waar je stress vandaan komt, hoe je ermee omgaat en wat je teveel stress oplevert. Wat zijn je patronen en valkuilen? Middels coaching en begeleiding bij lastige en soms confronterende zaken staan wij graag voor je klaar.

We brengen jouw basis op orde en we helpen je om je leven in basis weer stevig neer te zetten. Je krijgt hulp, advies en coaching op het gebied van voeding, slaap, ademhaling en gedrag. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt die je eenvoudig in je dagelijks leven toepast. Zo kom je al heel snel weer wat beter in je vel te zitten en krijg je weer grip op je eigen leven.  Deze coachingsessie vinden met name in de natuur plaats in Noord-Limburg, Noord-Brabant of Gelderland.

Onze specialisten