Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Bij de behandeling van kanker is het belangrijk om goed gevoed te blijven. Dit zal de therapie ondersteunen en daarmee de prognose positief beïnvloeden.
Omdat het niet altijd makkelijk is om in deze periode goed te blijven eten, is het belangrijk om hierover juist geadviseerd te worden. De diëtist kan je hierbij helpen. Zij zal je voedingsinname en gewichtsverloop navragen. Daarnaast zal ze kijken welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot eten en drinken, ook je smaakvoorkeuren worden in het plan meegenomen.
Op deze manier kan de diëtist een persoonlijk advies opstellen, waarin gestreefd wordt naar een volwaardig voedingspatroon. Haalbaarheid is een belangrijk onderdeel van het advies.

Teamwork

Naast voeding beschikken wij over een team bij de aanpak bij zorg rondom kanker. Aandacht, tijd en kennis zijn kernwoorden om jou hierbij te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat een trainingsprogramma veel voordelen heeft voor jouw herstel. Krachttraining heeft een positieve invloed op de doorbloeding en stimulatie van botaanmaak. Conditietraining laat je activiteiten langer volhouden, maar geven je ook een goed gevoel door endorfines, een lichaamseigenstof die vrijkomt bij bewegen. Endorfines verminderen pijn, geven energie en geven vertrouwen. Middels kennis, aandacht en tijd hopen we je prettig te kunnen begeleiden tijdens je herstelperiode.

Samen met je behandeld therapeut wordt er gekeken welke specialisten jouw revalidatie compleet maken. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Onze specialisten