Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Lotte, dankjewel

Het is ruim twee jaar geleden dat de diagnose darmkanker mijn wereld op de kop zette. Vol optimisme ben ik een traject van opereren en chemokuren ingegaan. Want mijn vooruitzichten waren en zijn goed. Er volgde een periode van revalideren met vallen en opstaan. Samen met Lotte emoties een plek weten te geven, en samen hard gewerkt in de oefenzaal. De hometrainer in de oefenzaal werd mijn beste vriend, de intervaltraining mijn uitdaging. Samen met Lotte gelachen over het feit dat ik zo goed op getallen kon fietsen. Of het nu fietsen op hartslag was of op het aantal omwentelingen per minuut, ik wist te goed hoe de getallen op de schermpjes in de gaten te houden. Tja, wat dan te doen? Op gevoel gaan fietsen om zo weer te leren luisteren naar mijn eigen lichaam.

En dan ben je klaar met die revalidatie, maar in mijn geval ging die naadloos over in opnieuw revalideren. Want al die tijd wist ik dat ik nog geopereerd moest worden aan mijn rechterheup. Ook deze revalidatie, deze uitdaging ben ik samen met Lotte aangegaan. Nu was het stellen van doelen veel praktischer. Mopperde ik over het moeite hebben met trap lopen na de operatie, dan gaan we toch gewoon oefenen op de trap in de hal van de praktijk. Weet ik even niet wat ik tijdens een afspraak wil doen in de oefenzaal en is het buiten heerlijk weer? Geen discussie, hup naar buiten om te wandelen. En dan samen oefenen om goed en stevig door te lopen. Hoe simpel, maar ook hoe praktisch en effectief kan het zijn? En wederom zat ik graag op de hometrainer. Ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik na de operatie op de hometrainer moest fietsen. Mijn eerste reactie: dan kan ik nu toch nog niet? En hoe moet ik nou die stomme pedalen rond krijgen? Maar het lukte, ook al was het achterwaarts trappen. En het lukte al die keren die nog volgden. Steeds ging het beter, langer en sneller.

Nog steeds ga ik samen met Lotte de uitdaging aan, stellen we samen onze doelen. Vooral word ik uitgedaagd mijn grenzen op te zoeken om zo weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam.

Huisbezoeken, een luisterend oor, streng zijn, samen lachen, samen doelen stellen en uitdagende oefeningen oppakken, al dit en nog veel meer. Lotte krijgt van mij een meer dan verdiende pluim! Voor alles wat aan bod kwam tijdens mijn revalidatie, maar bovenal voor haar enthousiasme en haar geduld.

Mariëlla

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?